dilluns, 19 de novembre del 2012

Cada vegada n'hi ha més?

L'obesitat és una malaltia crònica causada per factors molt diversos, aquests factors poden ser genètcs o ambientals. Aquesta malatia no només és un problema estètic sinó que és una veritable amenaça per a la nostra salut, ja que augmenta les possibilitats de tenir altres malalties com la diabetis, colesterol, tensió arterial...

Aquesta malaltia segons l'OMS és l'epidèmia del segle XXI ja que les causes van des de l'herència genètica fins al consumisme (forma de menjar i no fer activitat física).

A causa del sedentarisme i dels mals hàbits alimentaris els experts afirmen que aqesuta malaltia ha estat creixent de forma alarmant i que en els pròxims 20 anys es duplicarà. Actualment aquesta malaltia afecta a més de dos millons d'espanyols,  aquesta xifra és molt impactant. Un 43% de la població entre 20 i 65 anys pateix sobrepes o obesitat. Hem de tenir molt clar que hi ha diferència entre sobrepes i obesitat, el sobrepes no és una malatia però a la llarga ho pot acabar esdevenint si no es controla.

He trobat una pàgina web dels col·legis farmacèutics de barcelona molt interessant. Tracta sobre com prevenir aquesta malaltia, de recomanacions sobre com tractar l'obesitat, etc. 


Crec que aquesta pàgina web ens pot arribar a ser molt útils com a educadors, ja que ens poden trobar en situacions de transtorns alimentaris, i amb l'ajuda d'inormació que podem trobar a pàgines com aquestes podem saber més d'aquestes malalties poc conegudes.


Aquest video ens descriu molt bé tot el que està passant avui en dia amb el tema de l'alimentació i de l'activitat física diària d'una persona. Ens dóna per a reflexionar sobre el que està passant i reflexionar sobre això. Si no estem conformes d'això agafem les eiens necessiàries i ha treballar!


Espero que disfruteu i us invito a reflexionar sobre el que està passant en la societat que vivim!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada